Kategoria: Aktualności, Nauka i edukacja
26 stycznia 2024

ZARZĄDZENIE Nr 2247/2024 Burmistrza Nysy z dnia 25 stycznia 2024 r. w sprawie ogłoszenia konkursu na stanowisko dyrektora Szkoły Podstawowej nr 10 z oddziałami integracyjnymi im. Jana Henryka Dąbrowskiego w Nysie prowadzonej przez Gminę Nysa.

Na postawie art. 30 ust. 2 pkt 5 ustawy z dnia 8 marca 1990 roku o samorządzie gminnym (Dz. U. z 2023 r. poz. 40, 572, 1463, 1688) oraz art. 63 ust. 10 ustawy z dnia
14 grudnia 2016 r. – Prawo oświatowe (Dz. U. z 2023 r. poz. 900, 1672, 1718, 2005) zarządza się, co następuje:
§ 1
Ogłasza się konkurs na stanowisko dyrektora Szkoły Podstawowej nr 10 z oddziałami integracyjnymi im. Jana Henryka Dąbrowskiego w Nysie, 48-303 Nysa. ul. 11 Listopada 6.

§ 2
Ogłoszenie o konkursie na stanowisko, o którym mowa w § 1 stanowi załącznik do zarządzenia.
§ 3
Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.

Kordian Kolbiarz
Burmistrz Nysy

Redaktor: Łukasz Bressa

Polecane aktualności z kategorii: Aktualności

Obwieszczenie Starosty Nyskiego

24 lipca 2024

Starosta Nyski zawiadamia, że 17.07.2024 r. na wniosek Burmistrza Nysy została wydana decyzja nr 3/24 (znak sprawy AB.6744.2.2024.DO) o zezwoleniu na realizację inwestycji drogowej pn.: „Budowa drogi gminnej w Skorochowie”, usytuowanej na obszarze: gminy Nysa, jednostka ewidencyjna – Nysa – obszar wiejski, obręb Skorochów.

Badanie preferencji i zachowań komunikacyjnych

24 lipca 2024

Szanowni Państwo, zapraszamy do wzięcia udziału w badaniu ankietowym  w ramach Partnerstwa gmin Nysa, Głuchołazy, Otmuchów oraz powiatów Nyskiego i Prudnickiego i  do wypełnienia poniższej ankiety, dotyczącej przemieszczania się mieszkańców tychże gmin.

W sobotę w Rynku czasowo zamknięty będzie ruch samochodowy i parking

23 lipca 2024

Informujemy mieszkańców oraz turystów, że w najbliższą sobotę 27 lipca 2024 r. na Rynku w Nysie odbędzie się uroczysty przemarsz wraz z apelem historycznych wojsk uczestniczących w obchodach Dni Twierdzy Nysa 2024. Z uwagi na bezpieczeństwo uczestników przemarszu oraz zgromadzonej publiczności zostanie czasowo zamknięty ruch samochodowy i parking w centralnej części Rynku.

Kolejny koncert na Placu Paderewskiego

23 lipca 2024

Zapraszamy na kolejny koncert na Placu Paderewskiego.

EFS Opolskie